Leivoin äsken sämpylöitä, graham-sellaisia. Hyvää tuli! Samalla tein perunarieskoja ylijääneestä perunamuusin lopusta. Koskaan aikasemmin en ole kokeillut, nyt lisäsin muusiin vaan vähän vettä, jauhoja, sokeria ja suolaa. Ihan hyviä tuli, näin ekaksi kerraksi  En tiedä mikä leipomis- ja kokkausvimma on iskenyt. Ehkä se on tämä ylimääräinen aika joka panee miettimään että mitähän sitä tekisi. Eilen tein ison laatikollisen tonnikalapastapaistosta. Siitä katosi heti parempiin suihin suurin osa. Tälle päivälle jäi yhdet annokset molemmille. Niin hyvää siitä tuli! Laitan ohjeen tähän, jos joku haluaa kokeilla:

 

Tonnikalapastapaistos

2 isoa sipulia -> kuullota pannulla

2 prk tonnikalaa -> lisää pannulle

1 prk pastakastiketta (minulla chili-tomaatti) - > lisää pannulle

3 rkl sweet chili-kastiketta -> lisää pannulle

3 rkl sulatejuustoa -> pannulle

mausteita (valkosipulijauhe, yleismauste, pippuri, paprika jne)

 

n. 500g pastaa (minulla Myllyn Paras täysjyväfusilli) kiehumaan

Pasta ja tonnikalasotku sekaisin vuokaan, päälle pippuria ja sekaan ruokakermaseos (tai maitoa). Pinnalle juustoraastetta ja uuniin n.225 ja 45 minuuttia. Tulee aika tulista ja mausteista, mutta tonnikala pitää maustaa aika hyvin että se sitten loppupeleissä maistuu miltään. Oli kyllä todella hyvää tämäkin! Ja ohjeesta tulee siis iso vuokallinen ihan piripintaan asti täynnä.