Kovimmat pakkaset ovat onneksi hellittäneet ja kevätaurinko alkaa paistaa. Kauan on kulunut aikaa edellisestä kirjoituksesta ja paljon on myös ehtinyt tapahtua tässä välillä.

Koirakoulu päästiin aloittamaan juoksujen jälkeen uudestaan. Ja nyt näyttääkin siltä, että se hömpötys tammikuun tunneilla olikin juoksujen alkamisesta johtuvia villauksia. Silloin mietin, että mitähän tästä tulee. Mutta nyt kun ollaan aloitettu kurssi uudestaan, Foxy on kuin eri tyttö. Se jaksaa keskittyä hyvin ja malttaa mielensä. Ohjaajakin  sanoi, että vaikka koiruus on noin touhukas kuin Foxy on, niin hyvin se malttaa keskittyä muhun ja käskyihin. Agilitypuoli näyttää olevan siitä mielenkiintoisempaa kuin toko. Putket ja esteet se ylittää hyvällä vauhdilla ja uskalsi se renkaankin läpi jo mennä. Ja, mikä mahtavinta, se jaksoi istua 2 hypyn ja putken alkupäässä ja odottaa mun käskyä liikkeelle vaikka itse olin jo menossa putken puolivälissä. Siinä kohdassa viimeistään huomasin sen rauhoittumisen ja keskittymisen. Foxy myös oppii tosi nopeasti kaikkea uutta. Mutta se malttaminen on suurin työsarka tämän kanssa.

Juoksujen jälkeen Foxy on ollut kuin eri koira. Siitä tuli ihan yhdessä hujauksessa "aikuinen koira". Toki samat hömpötykset sillä edelleenkin on mutta kaikesta murinasta ja haukkumisesta ohikulkijoille ym. se on päässyt eroon. Toki tuolla koulutuksellakin on varmasti paljon tekemistä asian kanssa. Mutta kiva nähdä, että kaikki se työ jota koiran kanssa on tehty, ei ole mennyt ihan kuuroille korville ja hukkaan . Koira on paljon helpommin käsiteltävissä nyt kuin aikaisemmin ja se ei ole tehnyt tuhojakaan enää pitkään aikaan (mitä nyt vähän uuden maton hapsuja ja reunaa piti käydä järsimässä...)

Nyt ollaankin lomailtu vanhempien luona lähes koko viikko. Täällä onkin Foxylle seuraa riittämiin. Vanhempien luokse muutti pari viikkoa sitten vuoden ikäinen leikattu jackrussellinterrieri-poika, Peku nimeltään. Vähän alkuun jännitti, että miten tessut toisensa hyväksyvät. Mutta homma hoitui hienosti ja ensimmäisen kunnon remakan jälkeen talon järjestys oli jaettu, talossa vallitsee tietysti akkavalta . Koirat ovat leikkineet keskenänsä hyvin vaikka välillä leikit ovat olleet aika raisujakin. Vielä niitä ei ole pidetty kahdestaan yksin ja ne nukkuvatkin yönsä eri huoneissa. Mutta päivällä täällä on kyllä menoa! Ja väsyneitä nuo molemmat kyllä on, on tainnut jäädä muutamat päiväunet nukkumatta... Mutta oli kyllä helpotus, että ne tulevat noin hyvin toimeen. Lelut jaetaan ja niillä leikitään vuorotellen ja samasta kupista syödään ja juodaan ilman rähinöitä. Vähän ne ovat rapsutuksista mustasukkaisia mutta eivät kuitenkaan ihan hirveästi toisilleen reuhaa. Koiralla on siis ainakin ollut ihana loma! Se varmasti nukkuu muutaman päivän putkeen kun päästään takaisin Ouluun.

Tässä muutama kuva kaveruksista:

 

 

Molemmilla oma luunsa tietysti.

 

Näin lähekkäin nukutaan jo päiväunia.

Hauska on ollut tessujen toilailuja seurata. Kyllä näillä nauruilla pitäisi taas seuraavaan lomaan asti pärjätä!