Joulu lähestyy ja loma sitä myöten myös  Mikäs sen mukavampaa! Tämän ammatin pluspuolia on pitkät lomat. Ja kyllä niitä tarvitaankin! Koko viikon on työpaikalla ollut toinen toistaan väsyneempiä opettajia. Myös lapset ovat väsyneitä joten sitä myöten opeilla on kaksinkertaisesti hommaa vaikka virtaa ei enää niin olisikaan. No, muutama päivä ja sitten pääsee lomailemaan. Toivottavasti joulu on valkoinen ja sopivan vilpoisa. Ei ihan näin kylmää tarvi olla kuin nyt on ollut, mutta semmonen -10 olisi tosi hyvä. Nyt ainakin säätiedotusten valossa näyttää hyvältä.

Koiran kanssa ei ole juuri ulos päästy. Monta kertaa päivässä kierretään kortteli, mutta sen pidemmällä ei ole moneen päivään käyty. Ostin Foxylle Hurtan winter jacketin. Ja täytyy sanoa, että vaikka vähän kukkaro kevenikin sen myötä, niin on kyllä hintansa väärti! Helppo pukea noin vikkelälle otukselle päälle ja tuntuu tosi lämpöiseltä. Kovasti se nostelee tassujaan ulkosalla. Toivottavasti nyt vähän hellittää pakkaset ja pääsee taas vaikka koirapuistioon muiden kanssa heilumaan.

Ennen näitä kovia pakkasia meillä oli puistokielto. Eli tuossa 4 viikkoa sitten Foxy rupesi yskimään ja kakomaan useita kertoja päivässä. Aluksi luulin, että se on vetänyt henkeen jotain ja siksi  yskii. Mutta kun se ei alkanut millään loppua, oli edessä taas eläinlääkärireissu. Siellä mitattiin kuume ja olihan sitä 39,6. Ell epäili, että Foxylla olisi nielurisatulehdus. Oireet kuulemma täsmäsivät. Se sai sen luultavasti naapurin poikaystävältä, joka oli käynyt saman vaivan kanssa lekurilla ja oireet täsmäsi. No, 10 päivän antibioottikuurilla se parani ja taas meillä mennään  Mutta ell sanoi, että jos se on nielurisatulehdus, niin se on sen verran tarttuvaa sorttia, että kontaktia muiden koirien kanssa tulisi välttää. Joten ei olla hetkeen päästy puistoilemaan. Mutta josko viikonloppuna pääsisi siellä käymään ja muutenkin enemmän ulkoilemaan.

Joulukortteja olen tehnyt sen minkä olen ehtinyt. Sisko oli täällä koiravahtina viikonloppuna ja sain sen myös avuksi korttien tekoon. Vähän turhan monimutkainen korttimalli oli, mutta kun se miellytti silmää niin paljon, se oli valittava kaikille malliksi. Muuten en paljon ole joulua kotiin laittanut kun se vietetään kuitenkin muualla kuin omassa kodissa. Töissä sitten sitäkin enemmän olen lasten kanssa askarrellut ja laittanut joulua luokkaan. Ja täytyy sanoa, että luokassa on kaunis ja tunnelmallinen joulu. Harmittaa maanantaina repiä kaikki seiniltä pois. Pitäisi varmaan tehdä jotain seinille tammikuuksi, kun kouluun taas palataan. Ettei tarvitse ihan tyhjään luokkaan mennä. Saattaisi olla vähän turhan karu lomaltapaluu. Tai en tiedä huomaisiko lapset mitään, mutta itseä kauhistuttaa ajatuskin. Esteettisyys ennen kaikkea

Tässä joulukorttimalli. Tämä ei ole kenellekään lähetettäväksi tarkoitettu. Tähän tuli niin monta "vikaa". :) Kynttilän sydämet levisivät ja valokaarista tuli liian pienet. Lisäksi osaan lopullisista tein eri kokisia kynttilöitä. Mutta vähän mallina kortista kuitenkin.

Muutama uusi kuva Foxysta

 

 

 

Näin innokas kuvattava se on  Jos se ois saanut kameran kiinni, niin kamera olisi saanut kyytiä