Joulu tuli, oli ja meni. Joulu oli Foxyn ensimmäinen ja hyvin siitä selvittiin. Joulun viettoon matkustimme junalla, joka sujui jo kivuttomasti ja erittäin rauhallisesti. Jouluaattona vanhempieni luokse tuli sukulaisia syömään ja Foxy otti vieraat vastaan pienoisella murinalla ja haukunnalla. Nopeasti se kuitenkin rauhoittui. Foxy sai jouluna maistaa vähän poroa, hirveä ja kalaa. Se kulkikin lähes koko ajan isäni perässä, hän kun kantoi yleensä lihatarjottimia   Jouluaattona Foxy sai muutaman paketinkin. Kaksi uutta lelua (vanhat kun ei kauan käytössä kestä) ja kaksi luuta. Niiden parissa joulun pyhät vierähtikin sitten leppoisasti. Koiruus oli välillä ihan tööt kaikesta uudesta mutta ei se malttanut edes nukkua kunnolla. Aamuisin saimmekin nukkua ihan riittävän pitkään kun koiruuskin oli unten mailla.

 

Ulkona oli ihanaa kun oli niin paljon lunta ja ikkunasta oli kiva tutkailla ulos ja haukkua fasaaneille ja ohikulkeville ihmisille. Tässä muutama kuva vielä ihansta joulutonttusesta. Piti ostaa sille tuo joulutontun asukin ja se päällä se vastaanotti vieraita jouluaattona. Koiruus tuntui tykkäävän siitä, taisi kivasti lämmittää sisällä. Meillä kun on kotona tuo huonelämpö pikkaisen korkeampi kuin vanhemmillani. Kyllä koiruuden korviakin välillä paleli sisällä. Äiti oli taas nähnyt vaivaa ja vaihtanut kaikki matot vanhoihin sisällä. Osittain siksi, että koiruus kuitenkin vielä pissailee sisälle ja osittain siksi, että heillä on tuota liukasta lattiaa niin paljon ja koiruus juoksee korvat luimussa ympäri huushollia kun on kerrankin tilaa, ettei sitten sattuisi mitään vahinkoja. Eli vähän jarruna ovat nuo matot siellä.

 

Takan edessä oli ihanan lämmintä! Olkipukkikin sai olla ihan rauhassa. Alla on oma ihana peti, joka on jäänyt vähän pieneksi ja siksi jätetty vanhemmilleni, mutta siellä koiruus kuitenkin viihtyy yönsä aina siellä vieraillessamme.

 

Pikkuinen joulutonttu!

 

Talon paras paikka valloitettu!