Taas on edellisestä vierähtänyt aikaa. Mutta päivittelenpä nyt uusimpia kuulumisia lokakuulta. 

Ensinnäkin, Foxy joutui käymään eläinlääkärillä leikkauttamassa kynsiä kun en siihen yksin pysty. Miehen kanssa ne saatiin joten kuten leikattua, mutta yksin se ei onnistu. No, varasin ajan ja vein neidin leikkuulle. Lääkäri ja hoitaja sitä kaksistaan pitelivät kiinni ja toinen samalla leikkasi. Lääkäri oli sitä mieltä, että ensi kerralla koira täytyy rauhoittaa kun ei leikkauksesta meinannut tulla mitään. Tämän asian kanssa sitten painiskelin ja mietin, etten voi viedä toista lääkärille kynsienleikkuuseen kerran pari kuukaudessa (hintakin oli lähes 50e / kerta) ja melkein jo tuskastuin kun en tiennyt mitä tehdä. No, tällä viikolla lomailtiin Foxyn kanssa vanhempien luona ja päätin kokeilla, että miten se siellä sujuisi. Kokeilin yksin leikata kysniä ja hallelujaa, se onnistui!!!! Koira vapisi kuin haavan lehti mutta antoi ihan rauhallisesti mun leikata kynnet. Ei tarvittu kun vähän nakkia ja homma hoitui sillä. Parin päivän päästä oli pakko koittaa, että olik9o se tosiaan näin helppoa ja kyllä, toimi edelleen! Nyt ajattelin viikonloppunakin vielä vähän harjoitella ja leikata vähäsen lisää. Kynnet on sen verran pitkät ettei niistä hirveän paljon voinut kerralla ottaa. Mutta jospa Foxykin tuli siihen tulokseen, että lääkärille ei enää mennä  Mutta helpotti kovasti kun sain ne niin helposti napsittua poikki!

Mulla oli sisko täällä vieraana viime viikon. Sunnuntaina sitten käytettiin Foxya lenkillä ja kun päästiin kotiin, niin sillä reppanalla alkoi kuono turvota. Soitin päivystävälle lääkärille ja hän käski antaa kyytabletin. Tabletti auttoikin ja kuonon turvotus laski. Illalla olimme menossa nukkumaan, kun yhtäkkiä Foxy alkoi hirmuisen ulinan olkkarissa ja oli hirveän hätääntyneen kuuloinen. Ei muuta kun katsomaan tilannetta ja arvatkaas mitä... sille oli noussut patteja ympäri kehoa. Niitä ilmeisesti kutitti niin ettei se saanut nukuttua. Korvatkin oli mennyt ihan paksuksi ja toinen korva löpsähtänyt alas. Ei muuta kun nukkumaan koiran kanssa olohuoneeseen. Sinä yönä ei tainnut kumpikaan nukkua kovin hyvin! Koira pomppi sohvalta alas puolen tunnin välein raapimaan itseään ja heiluttelemaan korviaan. Aamulla sitten soitto lääkärille ja sisko vei koiran päivällä sinne. Patteja oli edelleen mutta muuten koiran yleiskunto oli hyvä. Lääkäri laittoi kortisonipiikin ja silläpä ne patikat alkoivat laskea. Ell ei osannut sanoa syytä, mistä patit voisivat johtua. Epäili että jotain sopimatonta ois laittanut suuhunsa. Mutta lenkillä ei kyllä huomattu että se olisi mitään poskeensa laittanut. Vaikka se kyllä nyt kulkee jatkuvasti nenä maassa, liekö syynä tuloillaan olevat juoksut, mene ja tiedä, mutta kaikki hajut kovasti nyt kiinnostaa. Mutta onneksi turvotus haihtui nopeasti ja koiruus oli pian oma itsensä.

Mutta on meillä mukavaakin ollut eikä vaan lääkärikäyntejä. Tänään tosiaan kotiuduttiin Pohjanmaalta vanhempien luota. Junamatka oli tuskaisaa kun vaunu oli täynnä koiria ja naapurivaunusta vieraili n. 3v. tyttö omin päin vaunussa tervehtimässä koiria. Foxyhan ei hirveesti lapsista välitä ja haukku olikin sen mukainen. Se ei ehtinyt nukkua yhtään 4 tunnin aikana. Nyt se sitten vetääkin hirsiä varmaan aamuun asti  Mutta meitä suosi hyvät ulkoiluilmat ja kierrettiin metsälenkkiä Foxyn kanssa joka päivä. Ilmat oli mahtavat, Foxyn mielestä varmaan vähän turhankin kirpakat, mutta kunnon reippaalla kävelyllä sekin taisi lämmetä. Ohessa muutamia kuvia, kovin kuvauksellinen neiti ei ole, kuvissa näyttää vaan harvoin etupuoltaan. Useimmiten kääntyy just takaperin kun oon ottamassa kuvaa. Mutta muutama onnistunut otoskin mukana oli. 

 

Tässä alkuun vähän kuvaa lenkkimaastosta. Oli mahtavan aurinkoinen aamu!

 

Ja sitten muutama kuva itse hänttäntäärästä:

Vähän huono valotus kun osa kuvista näyttää niin kuin ne olisi otettu iltasella.

Kivaa on kyllä lomailla! Työt jatkuu jälleen maanantaina. Pupukin sai arvoisensa hoitopaikan kun se jäi vanhemmilleni ainakin nyt muutamaksi viikoksi. Josko se saisi siellä enemmän huoniota ja rapsutuksia kuin täällä.